Over ons

©EuroguidanceIceland

Euroguidance draagt bij tot de competentieontwikkeling van keuzeprofessionals, met bijzondere aandacht voor beleid en praktijk in keuzebegeleiding binnen Europa. 

Het Euroguidance netwerk is een Europees netwerk van nationale centra voor (onderwijs)/(leer)loopbaanbegeleiding. Het netwerk is reeds meer dan 25 jaar actief. In de eerste plaats richt het zich tot keuzebegeleiders en beleidsmakers in Europa; daarnaast bieden verschillende centra ook diensten aan andere doelgroepen zoals studenten en volwassenen.

Alle Euroguidance centra ondersteunen de competentieontwikkeling van professionals in (onderwijs)/(leer)loopbaanbegeleiding. Zij hebben 3 gemeenschappelijke doelen:

  • De ontwikkeling ondersteunen van de Europese dimensie in (onderwijs)/(leer)loopbaanbegeleiding.

  • De competentieontwikkeling ondersteunen van keuzebegeleiders, met bijzondere aandacht voor de promotie en begeleiding van internationale mobiliteit

  • Informatie en communicatie bieden over de Europese dimensie in (onderwijs)/(leer)loopbaanbegeleiding.

Euroguidance Vlaanderen was één van de eerste nationale Euroguidance centra. Naast het aanbod voor professionals in de (onderwijs)/(leer)loopbaanbegeleiding, bieden wij via een aantal activiteiten ook ondersteuning en advies aan al wie wil leren en studeren in het buitenland (mét of zonder Europese of andere programma’s). In brede zin wil Euroguidance Vlaanderen de Europese dimensie in het (school)loopbaandenken versterken.

 

Euroguidance Vlaanderen wordt mogelijk gemaakt met de steun van het Erasmus+ programma, het Vlaamse Ministerie van Onderwijs en Vorming, het Euroguidance Netwerk en EPOS vzw.

EU flag-Erasmus+_vect_POS.jpg O&V logo EG logo epos small.jpg