eg_header3.png

Last but not least…

Als je in het buitenland studeert zijn er enkele niet onbelangrijke details, die je niet mag vergeten.

Contact met de thuisblijvers.
Zorg dat je regelmatig contact onderhoud met het thuisfront. Zij zijn vast en zeker geïnteresseerd in je ervaringen en belevenissen. Kijk bij voorbaat goed na of je een gsm kaart hebt die ook in het buitenland functioneert en of de verbindingen in het land in kwestie niet te wensen over laten. Een andere mogelijkheid is om in het land van bestemming een nieuwe SIM kaart te kopen. Dit is vaak een verstandige investering, want op deze manier kan je aanzienlijk veel geld besparen op je gesprekken met het thuisfront en eventuele vrienden die je daar ter plaatse maakt.
Een tweede mogelijkheid om in contact te blijven is om gebruik te maken van internet. Hier is een nuttige suggestie om over een hotmail -adres of Yahoo -adres beschikken. Zo kan je van elke computer je mails lezen en versturen. Je kan via het internet ook gratis telefoneren met SKYPE.

Medische info.
Op het medische vlak mag je ook enkele dingen niet uit het oog verliezen. Zorg allereerst dat je een document in de taal van je gastland of in het engels hebt waarop duidelijk staat vermeld wie er moet gecontacteerd worden in geval van ongeval of ziekte.
Als je allergisch bent aan bepaalde vormen van medicatie, vraag dan aan je huisarts een kaartje waar je allergieën staan op vermeld. Hetzelfde geldt voor allergieën aan insectenbeten, bepaalde voedingsstoffen,… Het bespaart veel rompslomp en problemen als je er meteen wordt vermeld welk tegengif kan toegediend worden.
Als je medicatie hebt die je dagelijks gebruikt, zorg dan voor een voorraad om mee te nemen of voor voldoende voorschriften. Het is vaak nuttig als de voorschriften in het Engels zijn en als de samenstelling van de medicatie op het voorschrift staat. Als het medicijn in kwestie niet voor handen is, kan de apotheker ter plaatse het nog voor je bereiden.
Ga ook tijdig na of er voor het gastland in kwestie nog specifieke inentingen vereist zijn. Let hier goed op, want sommige dienen één jaar voor je vertrek de eerste keer gebeuren en mogelijks zes maand voor je vertrek nog een tweede keer. Voor alle nuttige informatie rond dit onderwerp kan je terecht op de site van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.
Het is ook niet onverstandig om te zorgen dat je op het vlak van anticonceptie je voorzorgen neemt. Condooms zijn niet in alle landen vrij te verkrijgen en vaak zijn ze ook van minderwaardige kwaliteit. Voor meisjes willen we toch aanraden om een voorraad anticonceptiepillen mee te nemen of ten minste te zorgen dat je genoeg voorschriften bij je hebt.
Zorg dus dat je voor je vertrekt een bezoek brengt aan je huisarts. Hij kan je met raad en daad bijstaan over alle maatregelen die je moet nemen.
Ga ook zeker langs bij je mutualiteit om te vragen of er speciale formulieren zijn die je daar moet invullen voor je vertrekt.

Het milieu.
De opwarming van de aarde en de overmatige uitstoot van CO2 zijn in de wereldpers actuele onderwerpen geworden.
CO2logic stelt vrijwillige maatregelen voor waardoor bedrijven, overheden en individuele personen de kans krijgen om de economische groei te handhaven terwijl de uitstoot van broeikasgassen op innoverende, rendabele en meetbare wijze wordt verminderd. De maatschappij van morgen zal met een ernstig probleem worden geconfronteerd, dus waarom niet als persoon of bedrijf je verantwoordelijkheid nemen en nu beginnen de CO2-uitstoot te beperken?
Meer info:
http://www.co2logic.com/