eg_header4.png

Met EUROPASS toon je wat je kan !

De grenzen binnen Europa vervagen. Werken of leren in een ander EU-land is nu veel makkelijker dan vroeger. Meer en meer Europeanen doen dat dan ook. Ze zijn mobiel. Om die mobiliteit nog te vergemakkelijken heeft de Europese Unie EUROPASS ontwikkeld. Hiermee kunnen we nog gemakkelijker overal in Europa werken en/of leren.
Ga je als Erasmusstudent in het buitenland studeren? Of heb je plannen om (stage)ervaring in een ander EU-land op te doen en hiermee dan in België aan de slag te gaan? EUROPASS helpt je om deze ervaring zichtbaar te maken. EUROPASS is een hulpmiddel in je zoektocht naar werk in Vlaanderen, België of Europa. Het is een handig middel dat je kan gebruiken tijdens je hele loopbaan.
EUROPASS is een hulpmiddel waarmee je gemakkelijker in een ander Europees land kan leren of werken. Die Europese ervaring betekent een extra troef wanneer je solliciteert of een (nieuwe) studie wil aanvatten. Je kan EUROPASS gebruiken wanneer je solliciteert, om je loopbaan uit te bouwen of bij het zoeken naar een studie of opleiding. Je kan EUROPASS gebruiken hier in Vlaanderen of in een ander land van de Europese Unie.
EUROPASS is een verzamelmap waarin je vijf documenten (Europass-CV, Europass-taalpaspoort, Europass-Mobiliteit, Europass-Diplomasupplement en Europass-Certificaatsupplement) kan bewaren. De vijf Europass-documenten tonen duidelijk wie je bent, waar en wat je hebt geleerd, wat je kan en ook in welk Europees land je al hebt gewerkt of gestudeerd.
De EUROPASS-verzamelmap bestaat in een elektronische en gedrukte vorm. De elektronische verzamelmap kan je vinden op de website van VDAB bij de Mijn VDAB-pagina’s . De gedrukte verzamelmap kan je krijgen via de organisaties die het Europass-Diplomasupplement, het Europass-Certificaatssupplement of de Europass-Mobiliteit uitreiken.
Je EUROPASS kan vijf documenten bevatten:
Twee documenten die je zelf downloadt en invult:
- Europass-CV (Curriculum Vitae)
- Europass-Taalpaspoort.
Drie documenten die je van bevoegde organisaties krijgt en die zij voor je invullen:
- Europass-Mobiliteit
- Europass-Diplomasupplement
- Europass-Certificaatsupplement (nog volop in ontwikkeling).
Wat is EUROPASS niet? Je kan bij EUROPASS geen geld krijgen om in het buitenland te gaan werken, leren of wonen, of stage te lopen. EUROPASS is evenmin een systeem om stages hier of in het buitenland te organiseren.

De volgende website is bedoeld voor organisaties die de Europass Mobiliteit uitgeven of overwegen dit te gaan doen: http://www.europassmobiliteit.be/


europass.jpeg