eg_header2.png


Archief nieuws van Juli tem December 2013

- "EUROGUIDANCE INSIGHT": De EUROGUIDANCE newsletter

De elfde editie van de EUROGUIDANCE Newsletter is er!

- Volg ons op Twitter

http://www.twitter.com/euroguidanceFL

- Volg ons op Pinterest

Euroguidance op Pinterest

‍- Apps over mobiliteit voor Android.

Voor gebruik met tablets en GSM's onder het besturingssysteem Android
Apps over mobiliteit voor Android


- Studie-informatiedagen (SIDIN)

(December 2013) Elk jaar organiseren de centra voor leerlingenbegeleiding en het Agentschap voor Onderwijscommunicatie in de vijf Vlaamse provincies studie-informatiedagen (SID-in).
Laatstejaars secundair onderwijs maken er kennis met de brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs. Zo helpen we die leerlingen in hun studie- of beroepskeuze. In vier van de vijf provincies (niet in Limburg) bieden we naast het aanbod opleidingen hoger onderwijs ook informatie over een aantal beroepssectoren. Zo kunnen ook jongeren die niét verder studeren er terecht met vragen over de inhoud van beroepen, over mogelijke tewerkstelling en verdere opleiding in bedrijven en organisaties.De beroepeninformatie is ook interessant voor jongeren die wél verder studeren. Zeker in tijden van crisis is het ook voor hen handig om weten welke opleiding het beste voorbereidt op een bepaald beroep, en in welke beroepssectoren ze terecht kunnen met een bepaald diploma.
Ook EUROGUIDANCE is weer aanwezig met een stand om informatie te geven over mobiliteit, studeren, werkervaring, vrijwilligerswerk... in het buitenland!
Meer info

- Gratis e-book wijst Vlaanderen de weg naar Europese subsidies

(Oktober 2013) Vleva lanceert de EU-subsidiegids 2014-2020. Het e-book bundelt de meest actuele informatie over alle subsidieprogramma’s van de volgende Europese begrotingsperiode. En informeert over de trends van de nieuwe generatie subsidies. Zo zijn Vlaamse organisaties, overheden en bedrijven tijdig op de hoogte van de nieuwe kansen. In 40 fiches ontdekt u per programma het doel, de begunstigden, het budget, de thema’s en de contactpersonen.
Download uw gratis exemplaar op www.eu-subsidiegids.eu


- Erasmus+ infosessies

(September 2013) In 2014 gaat een nieuw programma met de naam Erasmus+ van start, dat de Europese subsidieprogramma’s voor onderwijs en opleiding, jeugd en sport verenigt. In dit nieuwe programma zullen de mogelijkheden voor Europese subsidies in het onderwijs en opleidingsveld wijzigen. Sommige acties verdwijnen, andere mogelijkheden ontstaan en sommige acties veranderen van gedaante.
Om u wegwijs te maken in het nieuwe programma nodigt EPOS u uit op de Erasmus+ infosessies. In elke provincie komen we uitleggen wat de mogelijkheden zijn binnen het nieuwe programma. Meer info

- GOSTRANGE 2013

(September 2013) Tussen 14 en 30 jaar oud? Zin om richting buitenland te trekken voor studies, een stage, taalcursus, vrijwilligerswerk, kamp, uitwisseling of (vakantie)job? Kom dan naar de Go Strange infobeurs op zaterdag 16 november in het ICC Gent! Go Strange is de enige infobeurs in Vlaanderen waar je alle organisaties ontmoet, die jou met je plannen op weg helpen. Je kan er ook terecht voor heel wat infosessies en verhalen van jongeren die eerder op internationaal avontuur trokken. Info gezocht over één specifiek land? Op de landenmarkt ontmoet je buitenlandse jongeren die je informeren over leven, wonen en studeren in hun land. Go Strange wordt slechts één keer om de twee jaar georganiseerd. Mis deze kans dus niet!
gostrange2013.jpg


- Kamiel, de paperassengids voor al je buitenlandplannen

(Oktober 2013) Behoud ik mijn kinderbijslag als ik in het buitenland ga studeren? Loopt mijn beroepsinschakelingstijd door wanneer ik over de grens vrijwilligerswerk doe? Waar betaal ik belastingen als ik tijdelijk in het buitenland werk? Het antwoord op deze en heel wat andere vragen vind je op Kamiel.info. Kamiel is er voor jongeren tussen 16 en 30 jaar oud die voor studies, een stage, een tijdelijke job of vrijwilligerswerk naar het buitenland trekken. Hij kwam er op initiatief van het Platform Kleurrijk Vlaanderen bestaande uit AFS Interculturele Programma’s, EPOS vzw, Euroguidance Vlaanderen, Flanders Knowledge Area vzw, JINT vzw, ngo-federatie, de VDAB- Eures diensten, VLIR-UOS en het 4de pijlersteunpunt. Afgelopen zomer kreeg Kamiel een grondige update en restyling.
Kamiel.jpg


- Wat als… kiezen vanzelf zou gaan?

(Augustus 2013) Studievoormiddag georganiseerd door SID-in Oost-Vlaanderen.
Een samenwerking van de instellingen hoger en volwassenenonderwijs en de centra voor leerlingenbegeleiding van Oost-Vlaanderen.
Vrijdag 25 oktober 2013 van 8.45 uur tot 13.00 uur
PAC, Woodrow Wilsonplein 2, Gent
Dé informatieve ontmoeting van het jaar voor wie laatstejaars secundair actief wil ondersteunen bij het maken van een bewuste studiekeuze. Studievoormiddag voor leerkrachten, schoolverantwoordelijken en CLB-medewerkers.
Programma naar keuze voor beginners en gevorderden, met o.a. sessie "Ik zou iets in het buitenland willen gaan studeren" door EUROGUIDANCE Vlaanderen.
Programma (PDF) en inschrijving

- Maand van de interne markt

(Augustus 2013)

Single_Market_Month_Banner_728x90_NL.jpg

- Nieuw EU-programma Erasmus+

(Juni 2013) Eind juni werd een triloogakkoord bereikt over “Erasmus +”, het nieuwe EU-programma voor Onderwijs, Opleiding, Jongeren en Sport voor de periode 2014-2020.
Meer info

- ‍Archief:

Nieuws 2013 Jan-Jun
Nieuws 2012 jul-dec
Nieuws 2012 Jan-Jun
Nieuws 2011